Hallå där Rune Persson...

…som åkt skidor hos Hassela Ski Resort sedan
starten och förärades ett livslångt liftkort på 80-årsdagen!

Hur kändes det?
– Jag blev väldigt glad och förvånad! Jag firade födelsedagen på anläggningen tillsammans med min familj och goda vänner, bland annat med ett efterlängtat åk med mina två söner. När vi tre kommit ner för backen blev jag överraskad av anläggningens chef som utsåg mig till ”Stor Åkare”. Det hade jag absolut inte väntat mig!

Överraskad och glad för utmärkelsen

Du fick ett evigt Skipass och ett diplom med motiveringen: ”För hans enastående och outtröttliga skidkarriär i Hassela Ski Resorts backar”.
– Ja, jag har ju åkt i Hassela sedan starten i början på 1970-talet, så de tyckte nog att jag betalat tillräckligt mycket för liftkort vid det här laget. Ha, ha! Anläggningen är ju väldigt bra på det sättet att det finns åkning för alla, både för oss som har stor vana och för dem som har mindre vana. Jag tänkte verkligen på det när vi firade min 80-årsdag där, att alla mina gäster kunde åka och ha kul på sin nivå.

Hela tjocka släkten var med och firade Rune

Vad är tjusningen med utförsåkning, Rune?
– Egentligen är svaret enkelt: fartkänslan! Det är roligt när det går undan och kul när svängarna sitter i de branta partierna. Sen är det ju ett trevligt sätt att tillbringa tid utomhus och samtidigt kunna umgås med nära och kära. Jag har varit intresserad av skidåkning ända sedan unga dagar och även arbetat som skidlärare. Här i Hassela finns det ju fina längdspår också, om man vill variera med cross country.

Hassela 2018-04-07