Bra att veta

Avbokningsregler privatpersoner

Klicka här för info. Avbeställningsskydd bokas vid bokningstillfället. Vi är medlemmar i Visita som är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Som gäst är det en trygghet att veta att vi följer de regler och avtal som är satta av branschorganisationen.

Bekräftelse och betalning

Betalas genom Klarna. Bekräftelse skickas alltid per mail efter betalning via Klarna är godkänd av gäst. Du kan välja att betala med kort, swish eller Klarna-faktura. På bekräftelsens sidan 2 finns alla bokningsdetaljer – kontrollera så att allt stämmer. På sidan 3+4 finns mer bra att veta information.

Incheckning & Utcheckning

All incheckning sker i receptionen på hotellet. Ankommer ni senare än 17.00 vill vi att ni hör av er innan.
Hotellrum – Incheckning tidigast 15.00 – Utcheckning senast 11.00.
Stugor & Lägenheter – Incheckning tidigast 15.00 – Utcheckning sker direkt efter avsyning alternativt senast 10.00 vid förköpt slutstäd.
Avsyningstid tilldelas i receptionen vid incheckning. Stugan ska lämnas städad (dammsugning & torkning, soptömning, diskning, städning av toalett). Städartiklar finns i stugan. Slutstädning av stuga och hyra av linne går att köpa till. Förbokas senast två veckor innan ankomst (med reservation för att det blivit fullbokat). Eventuella anmärkningar på städning eller fel vid ankomst meddelas omgående så vi kan åtgärda detta. Borttappad nyckel debiteras 500:-

Restaurang

Det är bra att boka bord i god tid innan då vi under vissa perioder har fullbokat i restaurangen (tel. 0652-56 56 00 växel – begär bokningen eller restaurangen). Hotellgäster med halvpension har automatiskt en plats reserverad till middagen men bör snarast välja sittningstid: 18.00/18.30/19.30/20.00. Har ni speciella önskemål att sitta tillsammans med något annat sällskap går det oftast bra att ordna om ni meddelar detta i god tid innan.

Laddstolpar

Vid hotellet finns 8 laddplatser. Ladda ner appen Recharge eller läs mer på pair.se/recharge

Aktiviteter

Vi har förutom skidbackar och längdskidspår också t ex pulkabacke och badhus och vill påminna er om att ta med utrustning för detta om ni önskar.

Affär / Bank / Butik

I Hassela by (ca 6 km) finns livsmedel på Coop Nära samt bensin och minilivs på Hasselamacken.
Coop Nära är också ombud för bland annat ATG, Svenska Spel, Posten, Systembolaget.
Intill receptionen finns Hasselaboa som har godis, läsk, sovenirer och annat smått och gott.
Hassela Ski Resort är kontantfri.

Skipass

Vårt liftkortssystem är Ski Data. Varje skipass laddas på ett KeyCard. Medtag KeyCard eller köp till på plats. Ett Key-Card kan laddas om vid köp av nytt skipass. Utsätts ej för värme och bör ej vara nära t.ex. mobiltelefon som kan avmagnetisera kortet. Under åkning i lift förvaras kortet i ficka på vänster sida.

Friskvård på SkiPass och Spåravgift

När du köper ditt SkiPass/Spårknapp hos oss behöver du bara be om ett friskvårdskvitto i receptionen som bekräftar att det är just du som varit användare. Om du har köpt eller laddat ditt SkiPass på hasselaski.se kommer kvitto per mail. Hassela Ski Resort AB är inte ansluten till några friskvårdsnätverk.

Snögaranti för boendegäster

Datum då snögarantin gäller, se här
Vi garanterar att vi har minst 2 pister öppna i anläggningen. Skulle vi inte uppfylla detta har du rätt att boka om/av er vistelse och få pengarna tillbaka för Skipass, skidhyra, skidskola, matpaket och logi. Avbeställning med snögarantin som grund kan göras tidigast två dagar innan ankomst och senast kl. 11.00 dagen efter ankomst.

Status Lift & Pist

hemsidan

Skidhyra

Boka din skidutrustning i förväg online (senast 4 dagar innan första hyrdag) då det, speciellt under lovveckor och helger, ofta är mycket stor efterfrågan. Mät helst foten i cm, längden på personen, vikten, ange åkvana och om ni har några speciella önskemål.
Är ni en stor grupp som ska göra en gemensam betalning kan maila info@hasselaski.se och fråga efter en förbokningslista för skidhyra grupp som ni kan fylla i och återsända.

Skidskola

Bokas online i god tid innan då det ofta är stor efterfrågan. Vilken gruppskidskola passar just dig? Mer info gruppskidskola och privatlektion. Hittar ni ingen passande grupp eller privatlektion kan ni göra en förfrågan per mail på skidskola@hasselaski.se. Meddela namn, ålder, åkvana och datumperiod för er vistelse eller datum för privatlektion.