Längdåkning

Vi erbjuder längdskidåkning för både klassisk och fristil i preparerade skidspår.  Spårdragningsmaskinen är fullbredd och utrustad med fräs samt ett spåraggregat för klassisk stil.

Våra fyrbenta vänner får gärna följa med på en längdtur, plocka upp om det sker en ”olycka”. Att promenera på spåren är förbjudet. Övriga redskap som skoter och hundspann är inte tillåtna, dock går det bra på Längdvägen då det är en ”kompisled”, visa hänsyn.

Längdspår i dalen

Intill Skihotel och stugbyarna finns ett välkuperat elljusspår, Mattesspåret, på 2,5 km. Belysningen är på kl. 15.00-22.00.

Längdspår på berget

På toppen av Älvåsen finns två längdspår, Myrspåren, 4 km eller 8 km. Spåren löper genom genom djupa skogar och över vida myrar med vacker natur och utsikt.

Vi rekommenderar ovana längdåkare att ta bilen till spårcentralen på berget. Vana åkare kan ta liften till spårcentralen och Längdvägen tillbaka. Längdvägen är bitvis brant och kompisled, ett delat skoter- och längdspår.

På tur med knattar

Hyr en turpulka i vår skiduthyrning så kan hela familjen, även de små, komma ut tillsammans i våra längdskidspår. Passa på att njuta ute i det fria med egen picknick.

Totalt 14,5 km spår. Fritt för knatte och ungdom

Längdläger

Tillsammans med Dan Marsch, erbjuds en helg i längdåkningens tecken. Under helgen kommer du bland annat att få teknikträning i härlig natur, personlig feedback, vallning, materialgenomgång och annat fix och trix.

Lägret riktar sig till dig som älskar längdåkning och vill utvecklas tillsammans med likasinnade. Det spelar ingen roll vilken nivå du är på, alla är välkomna. För att du ska kunna vara så fokuserad som möjligt på skidåkningen ingår alla måltider.

Se tillgängliga datum