Arenor

Äventyrliga utmaningar

På Hassela Ski Resort finns sex roliga arenor med roliga utmaningar för alla skid- och snowboardåkare. Utmana familjen eller kompisgänget på tävling eller utmana dig själv att bli en vassare skidåkare.

Varje arena har olika inriktning och svårighetsgrad.  Testa att sätta en 360 i Snowparken eller ta det lilla lugna och titta på figurer i Bäverstigen. Här finns något för alla smaker, hitta din favoritarena i vinter!

Snowpark

För alla jibbare

Efter branten i Älvåsbacken finns Hassela Ski snowpark. Parken är byggd i samarbete med Snowpark Consulting vilka bland annat byggt slopestylebanan för OS i Sochi. Parken har rails och hopp där svårighetsgraden är blått och rött. Parken brukar öppna helgen vecka 5.

Junior Zone

Enkla rails och hopp

Välkommen till Junior Zone! Släpp loss bland rails och boxar i vår park som är bland de första arenor som öppnar under vintern. Junior Zone har en svårighetsgrad som de flesta kan bemästra. Utmanande och roligt, utan att vara för svårt. Svårighetsgraden på features är grön och blå. Parken öppnar i samband med säsongsstart.

SkiCross

Garanterat magpirr!

Testa Skicross, och upplev riktigt kittlande skidåkning! Skicross går ut på att fyra åkare kör nerför en bana med svängar och hopp. Först över mållinjen vinner. Kör flera utslagningsheat så får ni ännu roligare. Skicrossbanan ligger i backen Gaphalsen och brukar öppna helgen vecka 5.

Selftimer

Tävla på tid

Att vinna över sig själv är en oslagbar känsla! Med vår selftimerbana kan du hålla koll på dina slalomtider med hjälp av ett digitalt tidtagarur som startar när du startar. Försök förbättra dig för varje åk, eller utmana någon annan! Selftimerbanan hittar du i övre delen av Badhusbacken.

Bennys Skidland

Bennys Skidland

I Bennys skidland kan alla chilla runt. Banor, figurer och flaggor ramar in skidlandet. För minstingarna ligger rullbandet nära. När det är dags för fika eller energipåfyllning så ligger grillplats och värmestuga alldeles i närheten. Skidlandet ligger i Bäverbacken och öppnar direkt när säsongen drar igång.

 

Bäverstigen

Svängig terrängbana

I Bennys hemtrakter hittar du skogsslingan Bäverstigen som mynnar ut i Bäverbacken. I Bäverstigen kan barnen bli bättre skidåkare samtidigt som de har väldigt roligt. Efter man har kollat in figurerna i Bäverstigen kan man hoppa in i Bennys koja. Öppnar så fort snöläget tillåter.