Skidåkning

Skön Skidåkning som varar längre

I Hassela finns skidåkning för hela familjen i ett skidområde som sträcker sig över två toppar med totalt 20 nedfarter och 8 liftar. Hassela Ski Resort erbjuder ett brett utbud med backar och oavsett om du är nybörjare eller proffs tar du dig alltid ner från toppen i en pist som passar dig: grön, blå, röd eller svart.

Vår längsta nedfart är hela 2,5 km och med en högsta fallhöjd på 310 meter vågar vi påstå att skidåkningen är Hälsinglands bästa. Andrébacken är dessutom FIS-godkänd vilket betyder att vi kan arrangera internationella alpina skidtävlingar på vår skidanläggning.

I direkt anslutning till hotellet hittar ni barnområdet med anpassad skidåkningen. Här finns roliga banor, hopp och boxar och Bäverstigen, som slingrar sig genom skogen. I barnområdet hittar ni också ett rullband, perfekt för de allra yngsta eller för dig som är nybörjare!

För dig som vill mer än bara åka utför i våra pister finns en selftimer-bana där du kan tävla mot dig själv eller dina vänner. Här finns också en snowpark där du finner hopp och rails och en skicrossbana där du kan utmana dig själv och din skidåkning i terrängvågor och velodromer.