Skidåkning

– på längden och tvären I MYSIGA SKIDOMRÅDEN

I Hassela finns skidåkning för hela familjen i ett skidområde som sträcker sig över två toppar med totalt 20 nedfarter och 8 liftar. Hassela Ski Resort erbjuder ett brett utbud med backar och oavsett om du är nybörjare eller proffs tar du dig alltid ner från toppen i en pist som passar dig, grön, blå, röd eller svart backe. Vår längsta nedfart är hela 2,5 km och med en högsta fallhöjd på 310 meter vi vågar påstå att skidåkningen är Hälsinglands bästa Luråsbacken är dessutom FIS-godkänd vilket betyder att vi kan arrangera internationella alpina skidtävlingar på vår skidanläggning.

Vi erbjuder längdskidåkning för både klassisk och fristil i preparerade skidspår. Här finns ett välkuperat elljusspår på 2,5 km i direkt anslutning till hotell och stugbyar.
På toppen av Älvåsen finns två preparerade längdspår på 4 km eller 8 km som löper genom genom djupa skogar och över vida myrer. Njut av fantastiska vyer och möt vintern då den visar upp sig när den är som vackrast på ett av Hälsinglands mytomspunna blånande berg i vinterskrud.

Se dagsaktuell status gällande våra nedfarter, liftar och längdspår direkt via länken: https://hasselaski.se/oppna-backar-liftar/