Gruppskidskola

Lek och lär i gruppskidskolan

Att åka skidor kan vara det roligaste som finns tycker vi och det vill vi också att alla barn ska tycka! I skidskolan lär vi oss genom lek och skoj. Tillsammans utforskar vi skidområdet och utifrån gruppens kunskap upptäcker vi ny terräng. Vi lär oss också hur vi säkert tar oss fram i systemet. Vart är det smart att stanna och vad ska jag tänka på om jag vill åka i skogen?

Våra grupplektioner är fördelade på antingen tre efterföljande dagar och pågår då måndag-onsdag eller fredag – söndag. Under vissa utvalda perioder erbjuder vi grupplektioner om två efterföljande dagar lördag-söndag. Finns inga grupplektioner bokningsbara under just er vistelse så hänvisar vi till våra privatlektioner.

Pedagogiska lärare. Få nya skidkompisar. Välj mellan 2 och 3 dagar

Gruppskidskola 4-6 år

Grön grupp 4-6 år

Nybörjargrupp där vi har roligt på snö och lär genom lek och skoj. Vi bekantar oss med utrustningen, lär oss bromsa och åka knapplift. Passar för: Dig som är nybörjare och står på skidor för första gången. Det enda som krävs är att du kan vara borta från mamma och pappa.

Grön gruppskidskola 4-6 år

Grön grupp 4-6 år

Tid

Pris

Ekorren 60 min 860 kr / 3 dagar
Ekorren 60 min 680 kr / 2 dagar

Blå grupp 4-6 år

Fortsättningsgrupp där vi blir säkrare på att åka och svänga. Vi leker och skojar och vågar oss ut på små äventyr där vi övar på svängar och balans i gupp och terräng. Passar för: Dig som redan har åkt skidor och kan åka knapplift. Du kan stanna och svänga i grön backe. Du kan vara borta från mamma och pappa

Blå gruppskidskola 4-6 år

Blå grupp 4-6 år

Tid

Pris

Ugglan 60 min 860 kr / 3 dagar
Ugglan 60 min 680 kr / 2 dagar

Röd grupp 4-6 år

Avancerad grupp där vi ger oss ut och utforskar hela skidområdet. Vi har fart under skidorna och genom lek utmanas vi i varierad terräng som skog och park. Vi testar brantare backar och övar på fartkontroll. Passar för: Dig som åker i blåa och gröna backar. Du kan åka ankarlift och har börjat få fart under skidorna. Du har inga problem att vara borta från mamma och pappa.

Röd gruppskidskola 4-6 år

Röd grupp 4-6 år

Tid

Pris

Björnen 75 min 920 kr / 3 dagar

Gruppskidskola 7-10 år

Grön grupp 7-10 år

Nybörjargrupp där vi börjar i knappliften och lär oss grunderna för att åka. Vi tränar på att bromsa, svänga och stanna. Vi har roligt tillsammans och beger oss ut på små äventyr i närområdet. Passar för: Dig som är ny på skidor.

Grön gruppskidskola 7-10 år

Grön grupp 7-10 år

Tid

Pris

Glidare 60 min 860 kr / 3 dagar
Glidare 60 min 680 kr / 2 dagar

Blå grupp 7-10 år

Fortsättningsgrupp där vi blir säkrare på att åka. Vi lämnar barnområdet och utforskar andra delar av systemet. Vi tränar på ankarlift och svängar. Målet är att vi ska bli tryggare på skidor och ha roligt tillsammans. Passar för: Dig som redan har åkt skidor och kan åka knapplift. Du kan stanna och svänga i grön backe. 

Blå gruppskidskola 7-10 år

Blå grupp 7-10 år

Tid

Pris

Svängare 75 min 920 kr / 3 dagar
Svängare 75 min 785 kr / 2 dagar

Röd grupp 7-10 år

Avancerad grupp där hela skidområdet är vår lekplats. Skidåkningen är fartfylld och vi åker med parallella skidor. Vi ger oss ut i brantare backar och utforskar åkning i park, skog och puckel. Passar för: Dig som åker i de flesta backar. Du kan åka ankarlift och åker med parallella skidor.

Röd gruppskidskola 7-10 år

Röd grupp 7-10 år

Tid

Pris

Fräsare 75 min 920 kr / 3 dagar

Gruppskidskola 11-15 år

Grön grupp 11-15 år

Vi bekantar oss med utrustningen och tränar på grunder i skidåkningen. Tillsammans lär vi oss bromsa, svänga och stanna. Vi börjar i knappliften och om vi känner oss trygga kanske vi också testar på ankarlift. Passar för: Dig som är ny på skidor.

Grön gruppskidskola 11-15 år

Grön grupp 11-15 år

Tid

Pris

Ungdom alpin 1 75 min 920 kr / 3 dagar

Blå grupp 11-15 år

Här tränar vi på ankarlift och tar oss längre ut i systemet. Vi använder oss av varierad terräng där vi övar på att svänga och bli säkrare på skidorna. Kanske testar vi små hopp och har roligt i park och skog där vi får möjlighet att träna på parallella skidor. Passar för: Dig som har åkt skidor tidigare och som bemästrar knappliften. Du kan stanna, svänga och bromsa.

Blå gruppskidskola 11-15 år

Blå grupp 11-15 år

Tid

Pris

Ungdom alpin 2 75 min 920 kr / 3 dagar

Snowboardskola 8-14 år

Grön grupp 8-14 år

Vi tränar på att få balans på brädan, åka knapplift och ta våra första svängar i backen. Passar för: Dig som är ny på snowboard.

Grön gruppskidskola 8-14 år

Grön grupp 8-14 år

Tid

Pris

Snowboard 1 75 min 920 kr / 3 dagar