Fiskekort

Tryckta turistbroschyrer

Beställ tryckta kartor och broschyrer via Upplev Nordanstig>>

Vandra och cykla vid i skogen, på berget eller vid havet

På bara några mil skiftar naturen, från djupa mytomspunna skogar, dimhöljda berg, till långa sandstränder vid Bottenhavet. Den ena vandrings- och cykeldagen behöver inte vara den andre lik.

Vandring

Älvåsens naturreservat

Tre och en halv mil innanför Hälsingekusten reser sig Älvåsens massiv, ett par tusen hektar stort, mäktigt, med branta sluttningar och toppar över 400 m. Från toppen av bergsmassivet är utsikten fantastisk över det omgivande landskapet. Höjden och det kustnära läget ger området mycket nederbörd, hög luftfuktighet och dimmor är vanliga. Led startar vid längdspåren på toppen.
Älvåsen utdrag

Vallstigen

Vallstigen följer mycket gamla vandringsleder och går mellan friluftsbadet i Hassela till hamnen i Norrfjärden, en sträcka på ca 61 km. Den passerar 11 fäbodvallar och går från havsnivån till 330 m öh på Västansjökullen.
Vallstigen

Kustleden

Kustleden genom Nordanstigs kommun vid södra Bottenhavet går längs vägar och stigar genom gamla fiskelägen, levande småbyar, vacker skogsnatur med rik flora och fauna, fornlämningar och fina sandstränder. På några ställen kan du välja mellan alternativa sträckningar vilket också gör att du kan vandra i en slinga och komma tillbaka till startpunkten utan att behöva gå tillbaka samma väg.
Kustleden

På cykel

Åk ut en sväng på cykel. Det finns inte direkta leder som är markerade, men ett stort nät av gamla grusvägar. Skapa och utforska din egna cykelupplevelse.

Cykelkarta-Hassela

 

Sommar vandring
vandring & cykel
  • Vandring på berg, i skog eller vid havet
  • Cykling på gamla skogsvägar