Shinrin-Yoku-Skogsbad

Information

Datum

30 december

Tid

Kl. 13.00 - 14.30

Kategorier

Aktivitet

Shinrin-Yoku-Skogsbad

Lyssna på fågeln, se hur snökristaller dansar och njut av doften av grankåda!

Följ med och upplev naturen med alla sinnen med den japanska metoden Shinrin-Yoku som också kallas skogsbad! Shinrin-Yoku är inte ett vattenbad utan istället badar vi sinnena i intryck av skogen. Vi vandrar långsamt in i den snöklädda Älvåsskogen där vi öppnar sinnena och är här och nu. Ni bjuds på olika sinnliga förslag att utforska på ert eget vis och då och då stannar vi upp i olika skogsgläntor och delar med oss och låter nya berättelser flätas samman. Hur känns det att andas med träd, vart leder spåren i snön och hur ser snöskuggorna ut? I naturen finns inget rätt eller fel och du hittar ditt eget sätt att varva ned och låta skogen omvandla tid och rum.

Skogsbad har visat sig förbättra välmående, stärka immunförsvaret och är särskilt effektiv att minska stress. Skogsbadet avslutas med en stämningsfull te-ceremoni i skogen med te bryggt på örter med medicinska egenskaper och tilltugg.

Vi vandrar tillbaka, jordade, fyllda med skogskraft och vid våra sinnens fulla bruk.

Bokning:

Boka din plats senast kl 17:00 dagen innan hos Helena 076-809 76 36 eller maila iskogensfamn@gmail.com

Plats:

Vi träffas i receptionen

Tid:

13.00-14.30

Klädsel:

Varma kläder med flera extra lager, mössa, vantar och varma skor

Pris:

290:-/person

Skogsbadet leds av Helena, internationellt certifierad natur-och skogsterapiguide och driver  I Skogens Famn www.embracedbytheforest.com