På hästryggen

Storskogens Hästturer

2-timmars ridtur 650:-/p. inkl fika.
(total tidsåtgång ca 3 timmar)

Storskogens Hästturer

Halvdag ridtur 900:-/p. inkl fika.
(total tidsåtgång ca 4,5 timmar)

På hästryggen

Hästen har alltid haft stor betydelse för människorna i Nordanstig, både som verksamhet och som fritidsintresse. På Nordanstigs kommunvapen finns en häst inritad. Hästen symboliserar kommunens inland som präglas av skogsbruk och jordbruksbygd.

Storskogens Hästturer

Halls gård ligger vackert beläget i norra Hälsingland, längs väg 307 med utsikt över Hasselasjön och Älvåsens blånande berg. Halls gård ligger endast 15 minuter från Hassela Ski.

Här erbjuds turridning på islandshästar, ridskola, ridläger och kurser. Följ med genom vacker natur, berg och sjö, på stigar och vägar, med milsvid utsikt!

Storskogens Hästturer

Hammarn – Häst, hälsa och gård

Gården Hammarn finns i byn Svedje i Hassela. Byn fanns redan på 1500-talet och gården blev omskriven redan år 1786. Från gården är det utsikt mot skogslandskapet, Svedjesjön och Älvåsen i bakgrunden. Det finns en fäbodvall, som hör till gården, Svedjevallen. Den finns nordöst om Hassela och förlades under tidigt 1800-tal.

Följ med på ett äventyr i de Hälsingska skogarna, en upplevelse för livet. Du möter djuren, njuter av den underbara naturen och tystnaden.

Sommar Häst
på hästryggen
  • Ridturer i fantastisk natur
  • Ridskola / läger
  • Husdjursaktiviteter