GRUPPSKIDSKOLA

Att åka skidor kan vara det roligaste som finns tycker vi och det vill vi också att alla barn ska tycka! I skidskolan lär vi oss genom lek och skoj. Tillsammans utforskar vi skidområdet och utifrån gruppens kunskap upptäcker vi ny terräng. Vi lär oss också hur vi säkert tar oss fram i systemet. Vart är det smart att stanna och vad ska jag tänka på om jag vill åka i skogen?

Våra grupplektioner är fördelade på antingen tre efterföljande dagar och pågår då måndag-onsdag eller fredag – söndag. Under vissa utvalda perioder erbjuder vi grupplektioner om två efterföljande dagar lördag-söndag. Finns inga grupplektioner bokningsbara under just er vistelse så hänvisar vi till våra privatlektioner.

GRUPPSKIDSKOLA 4-6 ÅR
GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
EKORREN, NIVÅ1 4-6 grön 60min 740:-/3-dagar
EKORREN, NIVÅ1 4-6 grön 60min 565:-/2-dagar

Nybörjargrupp där vi har roligt på snö och lär genom lek och skoj. Vi bekantar oss med utrustningen, lär oss bromsa och åka knapplift. Passar för: Dig som är nybörjare och står på skidor för första gången. Det enda som krävs är att du kan vara borta från mamma och pappa.

GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
UGGLAN, NIVÅ 2 4-6 blå 75min 820:-/3-dagar
UGGLAN, NIVÅ 2 4-6 blå 75min 635:-/2-dagar

Fortsättningsgrupp där vi blir säkrare på att åka och svänga. Vi leker och skojar och vågar oss ut på små äventyr där vi övar på svängar och balans i gupp och terräng. Passar för: Dig som redan har åkt skidor och kan åka knapplift. Du kan stanna och svänga i grön backe. Du kan vara borta från mamma och pappa.

GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
BJÖRNEN, NIVÅ 3 4-6 röd 75min 820:-/3-dagar

Avancerad grupp där vi ger oss ut och utforskar hela skidområdet. Vi har fart under skidorna och genom lek utmanas vi i varierad terräng som skog och park. Vi testar brantare backar och övar på fartkontroll. Passar för: Dig som åker i blåa och gröna backar. Du kan åka ankarlift och har börjat få fart under skidorna. Du har inga problem att vara borta från mamma och pappa.

 

GRUPPSKIDSKOLA 7-10 ÅR
GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
GLIDAREN, NIVÅ 1 7-10 grön 60min 740:-/3-dagar
GLIDARE, NIVÅ1 7-10 grön 60min 565:-/2-dagar

Nybörjargrupp där vi börjar i knappliften och lär oss grunderna för att åka. Vi tränar på att bromsa, svänga och stanna. Vi har roligt tillsammans och beger oss ut på små äventyr i närområdet. Passar för: Dig som är ny på skidor. 

GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
SVÄNGARE, NIVÅ 2 7-10 blå 75min 820:-/3-dagar
SVÄNGARE, NIVÅ 2 7-10 blå 75min 635:-/2-dagar

Fortsättningsgrupp där vi blir säkrare på att åka. Vi lämnar barnområdet och utforskar andra delar av systemet. Vi tränar på ankarlift och svängar. Målet är att vi ska bli tryggare på skidor och ha roligt tillsammans. Passar för: Dig som redan har åkt skidor och kan åka knapplift. Du kan stanna och svänga i grön backe. 

GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
FRÄSARE, NIVÅ 3 7-10 röd 75min 820:-/3-dagar

Avancerad grupp där hela skidområdet är vår lekplats. Skidåkningen är fartfylld och vi åker med parallella skidor. Vi ger oss ut i brantare backar och utforskar åkning i park, skog och puckel. Passar för: Dig som åker i de flesta backar. Du kan åka ankarlift och åker med parallella skidor.

 

GRUPPSKIDSKOLA FÖR UNGDOM (över 11år)

Att lära sig åka skidor är aldrig för sent. Är du nybörjare och vill prova på för allra första gången? Eller vill du få tipsen som hjälper dig vidare ut i systemet? Ungdoms- och vuxengrupperna finns för dig som vill åka skidor tillsammans, oavsett om du står på skidor för allra första gången eller om du tar dig runt obehindrat i systemet. Vi lär och utvecklas genom att åka mycket skidor i varierad terräng och på olika underlag. Utbudet på grupplektioner varierar efter säsong men vi erbjuder alltid privatlektioner. Kontakta oss för mer information eller boka din privatlektion här direkt.

GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
UNGDOM, NIVÅ 1 11-15 grön 75min 820:-/3-dagar

Vi bekantar oss med utrustningen och tränar på grunder i skidåkningen. Tillsammans lär vi oss bromsa, svänga och stanna. Vi börjar i knappliften och om vi känner oss trygga kanske vi också testar på ankarlift. Passar för: Dig som är ny på skidor.

GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
UNGDOM, NIVÅ 2 11-15 blå 75min 820:-/3-dagar

Här tränar vi på ankarlift och tar oss längre ut i systemet. Vi använder oss av varierad terräng där vi övar på att svänga och bli säkrare på skidorna. Kanske testar vi små hopp och har roligt i park och skog där vi får möjlighet att träna på parallella skidor. Passar för: Dig som har åkt skidor tidigare och som bemästrar knappliften. Du kan stanna, svänga och bromsa.

GRUPPSKIDSKOLA FÖR VUXEN (över 15år)
GRUPPSKIDSKOLA  ÅLDER: NIVÅ: TIDSÅTGÅNG: PRIS:
VUXEN, NIVÅ 1 15+ grön 75min 820:-/3-dagar

För dig som är nybörjare. Gemensamt går vi igenom grunderna för att du sedan ska våga dig ut på egen hand. Genom att gå igenom den grundläggande tekniken för att stanna, svänga och bromsa ger vi dig de bästa förutsättningarna för att du ska trivas i backen. Passar för: Dig som är ny på skidor.

SNOWBOARDSKOLA FÖR ALLA NIVÅER OCH ÅLDRAR

Kontakta oss via mail: skidskola@hasselaski.se för information och bokning.