Skidskola – Bäver Bennys gruppskidskola (4-10år)

Bäver Bennys Gruppskidskola (4-10)
Att åka skidor kan vara det roligaste som finns tycker vi och det vill vi också att alla barn ska tycka! I Bäverbennys skidskola lär vi oss genom lek och skoj. Tillsammans utforskar vi skidområdet och utifrån gruppens kunskap upptäcker vi ny terräng. Vi lär oss också hur vi säkert tar oss fram i systemet. Vart är det smart att stanna och vad ska jag tänka på om jag vill åka i skogen? Tillsammans med Trygga Myran lär vi oss åkregler och får även möjlighet att bli certifierade trygghetsmyror.

Våra grupplektioner är tre dagar och pågår Måndag – Onsdag eller Fredag – Söndag


SKIDSKOLA 4-6 ÅR
Ekorren, Nivå 1 (60 min)
Nybörjargrupp där vi har roligt på snö och lär genom lek och skoj. Vi bekantar oss med utrustningen, lär oss bromsa och åka knapplift.
Passar för: Dig som är nybörjare och står på skidor för första gången. Det enda som krävs är att du kan vara borta från mamma och pappa.
Pris: 700 kr 

Ugglan, Nivå 2 (75 min)
Fortsättningsgrupp där vi blir säkrare på att åka och svänga. Vi leker och skojar och vågar oss ut på små äventyr där vi övar på svängar och balans i gupp och terräng.
Passar för: Dig som redan har åkt skidor och kan åka knapplift. Du kan stanna och svänga i grön backe. Du kan vara borta från mamma och pappa.
Pris: 790 kr

Björnen, Nivå 3 (75 min)
Avancerad grupp där vi ger oss ut och utforskar hela skidområdet. Vi har fart under skidorna och genom lek utmanas vi i varierad terräng som skog och park. Vi testar brantare backar och övar på fartkontroll.
Passar för: Dig som åker i blåa och gröna backar. Du kan åka ankarlift och har börjat få fart under skidorna. Du har inga problem att vara borta från mamma och pappa.
Pris: 790 kr

SKIDSKOLA 7-10 ÅR
Glidare, Nivå 1 (60 min)
Nybörjargrupp där vi börjar i knappliften och lär oss grunderna för att åka. Vi tränar på att bromsa, svänga och stanna. Vi har roligt tillsammans och beger oss ut på små äventyr i närområdet.
Passar för: Dig som är ny på skidor.
Pris: 700 kr

Svängare, Nivå 2 (75 min)
Fortsättningsgrupp där vi blir säkrare på att åka. Vi lämnar barnområdet och utforskar andra delar av systemet. Vi tränar på ankarlift och svängar. Målet är att vi ska bli tryggare på skidor och ha roligt tillsammans.
Passar för: Dig som redan har åkt skidor och kan åka knapplift. Du kan stanna och svänga i grön backe.
Pris: 790 kr

Fräsare, Nivå 3 (75 min)
Avancerad grupp där hela skidområdet är vår lekplats. Skidåkningen är fartfylld och vi åker med parallella skidor. Vi ger oss ut i brantare backar och utforskar åkning i park, skog och puckel.
Passar för: Dig som åker i de flesta backar. Du kan åka ankarlift och åker med parallella skidor.
Pris: 790 kr

Läs mer om våra övriga alternativ som skidskolan har att erbjuda.