Säsongsnyheter

SÄSONGSNYHETER, vi främjar upplevelser och utveckling

Vi snösäkrar och vidareutvecklar vårt snösystem,
Inför den kommande säsongen förbättrar vi återigen vårt snösystem. I pumpstationen byggs nytt- och utökat vattenintag samt installation av ytterligare en ny pump som gör att vi förstärker vattenkapaciteten i anläggningen. Vi lägger nya rörgator i pisterna och kompletterar med ytterligare snökanoner som har ny teknik, vilket förbättrar snöproduktionen samt ger en energisnålare och miljövänligare produkt. Med den förbättringen och vidareutvecklingen hoppas vi göra vår skidanläggning snösäkrare tidigare på säsongen för att erbjuda härlig skidåkning i större delar av vårt pistsystem redan från start.

Det satsas på alpint och vi blir en del av SM-veckan,
Det är nu klart att de alpina tävlingarna kommer att ingå i programmet under SM-veckan kommande vinter. Det är disciplinen slalom som kommer att avgöras i Hassela den 2 februari 2017, i samarbete med Bergsjö-Hassela alpina. För stjärnan André Myhrer blir det ett speciellt SM med tävlingar i hemmabacken på Hassela Ski Resort. ”Sist vi hade SM i Bergsjö-Hassela var det väldigt uppskattat bland åkarna och nu när det återigen ska arrangeras ett SM vet jag att man kommer satsa helhjärtat på att göra det så bra som möjligt, säger André Myhrer.”

Utökar vårt pistområdet med nytillkomna nedfarter,
Vi har nu uppdaterat vår pistkarta och då även skapat fyra nya nedfarter, som förenklar skidåkningen och förhoppningsvis ger oss möjlighet att öppna fler backar desto tidigare på säsongen.

Utvecklar barnområdet och skidområden som främjar barn och ungdomars skidåkarglädje,
Utveckling av barnområdet där vi utvecklar och bygger ett område med en minipark som främjar barnens skidåkning och ger mer glädje i skidbacken.  Vi satsar förstås extra mycket på barnens upplevelser! Vi kvalitetssäkrar även vår snowpark- och skicrossbana genom fortsatt samarbete med Snowpark Consulting, som är kända för att ha byggt arenan för OS i Sotji 2014.

Vi ser även fram emot en hälsosammare livsstil,
Hos oss ligger även fokus på hälsa och träning, för att främja för en sundare och hälsosammare livsstil. Därför har vi valt att förbättra upplevelsen i vår badanläggning genom att utöka med en ny utomhus bubbelpool i anslutning till redan befintligt poolområde. Vi bygger också om och utökar vårt utbud inom spa och massage upplevelsen tillsammans med en ny hud- och spaterapeut på anläggningen hoppas vi att vi ska lyfta våra behandlingar till en högre nivå som ger våra gäster en minnesvärd upplevelse.

Vi förnyar vårt måltidskoncept,
Våra restauranger ser fram emot att bredda och utveckla matupplevelsen för våra gäster, nya smakfulla maträtter presenteras i årets middagsutbud och ett helt nytt koncept där de valt att utöka utbudet av måltider genom att servera även take-away måltider under kvällarna.

Stämningsfull sällskapsyta med ombyggd Lobbybar,
Ombyggnation görs av hotellreceptionen som nu kommer att gå i stil mer som en Lobbybar för ett  skönare område som ger utrymme för stämningsfulla sällskapsytor där ni kan trivas än lite mer.

Utveckling av en mer användarvänlig hemsida,
Inom kort presenterar vi vår nya hemsida som vi byggt för att förenkla ert första intryck av vår anläggning och som ska göra det enklare att navigera och tillgodogöra sig den information man söker. För våra gäster hoppas vi att hemsidan blir det redskap som används för att ge snabba och smidiga bokningar när ni sitter i ert val av resa under er kommande skidsemester och därmed gör valet enklare.

Vi ser fram emot en spännande vinter
och hoppas att få möta dig som vår gäst.
Varmt välkommen till Hassela Ski Resort!